Pui la cuptor cu mazare, ceapa verde si cartofi noi

de laylalala in Pui, 17 Apr 2010 | 5704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ceapa verde, tocata
  • 1 pui (de aprox.1,5 kg)
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 2-3 lingurite sare cu ierburi aromate
  • 250 ml vin alb250 ml zeama de supa de pui
  • 375 gr mazare
  • 500 gr cartofi noi, decojiti si fierti
  • 1 lingurita tarhon maruntit
  • 1 lingurita busuioc maruntit
  • sare si piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu mazare, ceapa verde si cartofi noi:

Se incalzeste cuptorul la 190⁰C.Se unge o tava de copt cu 1 lingura ulei de masline si se imprastie apoi ceapa verde.Puiul se unge cu 1 lingura ulei de masline si se freaca cu 2-3 lingurite de sare cu ierburi aromate.Se toarna deasupra vinul si se da la copt 1h 30 minute, pana cand puiul s-a rumenit si s-a fragezit.
Dupa ce puiul s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa deoparte, acoperit cu folie de aluminiu.
Intre timp, intr-o cratita, se pune zeama de supa de pui la incalzit pana cand incepe sa fiarba.Se rade tot ce a ramas in tava de copt in cratita cu supa fierbinte.Se adauga mazarea,cartofii fierti, tarhonul si busuiocul, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba 5-10 minute.
Puiul se aseaza pe un platou, iar langa se pun legumele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu mazare, ceapa verde si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi cu piept de pui